Polish (Poland)English (United Kingdom)Ukrainian (UA)

Instytut Gospodarki

You are here ДЛЯ ЗМІ ВАЖЛИВІ РЕАЛІЗАЦІЇ

ДЛЯ ЗМІ – ВАЖЛИВІ РЕАЛІЗАЦІЇ

Консалтинг і навчання: в рамках програми EQUAL реалізовано консалтинг і підготовку для понад 1000 працівників з більше 200 фірм.

Продукти: e-барометр, Барометр Господарських Настроїв (циклічні дослідження, що проводяться від 2001 р.), Барометр пропозицій ринку нерухомості, Економічний Моніторинг для польської економіки.

Масштабні проекти:

• регіональні (Підкарпатський моніторинг надлишкових і дефіцитних професій, Підкарпатський моніторинг ринку праці і освіти, Наука ближче комерціалізації),
  • трансрегіональні (Інноваційний Кластер Здоров'я і Туризму „Оздоровлюючі комплекси – перли Східної Польщі”, який об'єднує кільканадцять об'єктів),
  • транснаціональні (USEREC – Upgrading Self Reflective Competences in SMEs, 3xC – coordination, cooperation, cultural context – tandem learning program of transnational cooperation for SMEs, BenchTour);

Експертизи: Комплексні програмно-просторові концепції розвитку міст: Перемишля, Слупська, і Жешова, економічно-фінансовий Аналіз до концепції покликання Підкарпатської Енергетики.

Дослідження: „Положення мешканців по відношенню до великих торгових мереж і нового багатоповерхового торгівельного об'єкту на території міст: Перемишля, Жешова", „ Суспільні, економічні наслідки виникнення торгівельного центру на території міста Велічка", „Соціальні положення по відношенню до розширення меж міста".

В своїй діяльності ІЕ продовжував роботу в сфері дослідження господарських настроїв, готуючи квартальні звіти ,,Барометр Господарських Настроїв Підкарпатського Воєвудства’’. Ці дослідження дозволяють оцінити і прогнозувати стан кон'юнктури в основних секторах економіки Підкарпаття. Основною метою досліджень є вироблення методології комплексної оцінки економічної кон'юнктури на рівні регіону.  Істотність заходу полягає в пристосуванню методології досліджень економічних настроїв, яка використовується через Європейську Комісію – Directorate General for Economic and Financial Affairs для досліджень на регіональному рівні. Дослідження, що проводяться мають на меті розвиток багатьох методів прогнозування господарської кон'юнктури. Опрацьовані результати емпіричних досліджень складають основу для роздумів на тему:

• оцінки помилок прогнозів по відношенню до фактичного перебігу процесів, охоплених прогнозуванням, встановлення причин відхилень, що дозволить в подальшому вдосконалити застосування методів прогнозування і буде вкладом для групи реалізаторів в теорію прогнозування,
  • специфіки прогнозування на регіональній сходинці по відношенню до макроекономічних прогнозів державної економіки. Інститут Економіки УІТМ зробив роботу над розвитком досліджень в області сучасної теорії кон'юнктурального циклу, а також проблематики інформаційної ємності прогнозованих категорій.

Дані, отримані в результаті кон'юнктуральних досліджень дозволяють також на конструкцію цілої низки показників раннього застередження з випередженням, котрі сигналізують рівні економічної активності.

В рамках кон'юнктуральних досліджень проведені додаткові дослідження, що стосуються:

1. бар'єрів господарської діяльності,
  2. рівня інвестицій в підприємствах,
  3. інноваційності підприємств,
  4. змін на регіональних ринках праці.

Інститут Економіки станом на сьогодні реалізовує наступні проекти, котрі отримали дофінансування з публічних фондів:

FARE (Facilitating Reflections on Equity in LLL Strategy) – проект, метою котрого є розвиток свідомості в перспективі складних зв'язків, розташованих в сфері переходу з VET (Vocation Education Training) до навчання Дорослих (Adult Learning).

• SESTEM (Supporting Equality in Science Technology and Mathematics related choices of careers). Проект, що реалізовується в рамках Програми LLP Grundtvig. Метою є вироблення стратегії в сфері впровадження системних та юридичних змін в навчальному просторі, з особливим врахуванням питань статевої рівності.
  • BenchTour (Benchlearning in the Tourism Sector). Проект реалізований в рамках Програми Leonardo da Vinci, має на меті покращення компетенції керівних кадрів в підприємствах з туристичної галузі через використання  методу BenchEffect, що являє собою один із результатів проекту  Equal.
  • USEREC (Upgrading Self Reflective Competences in SME’s). Проект реалізований в рамках Програми LLP Leonardo da Vinci. У сфері проекту лежить те, щоб сформулювати рамкову програму навчання для жінок з сектора Малого та Середнього Підприємництва в спектрі використання засобів IT в управлінні.
  • Система моніторингу і оцінки впровадження Стратегії Регіональної Інновації в підкарпатському воєвудстві (08.2009 – 12.2013).
  • Інноваційний Кластер Здоров'я і Туризму Оздоровлюючі комплексиперли Східної Польщі – проект фінансований з фондів Європейського Союзу в рамках Діяльності 1.4 Програми Операційного Розвитку Східної Польщі (2007 – 2013).
  • Champions - Improvement of CE regions' accessibility through air transport interconnectivity (01.2010 – 12.2012) – проект, метою котрого є покращення доступності країн Середньо-Східної Європи через оптималізацію сполучень сухопутнього і авіаційного транспорту.

СЛІДКУЙТЕ ЗА НАМИ

ШВИДКИЙ КОНТАКТ